TOP
Wat je van ver haalt…
Thuis / Lifestyle

Wat je van ver haalt…

Is alles wat je van ver haalt altijd beter? Zeker niet! Nu de wereld steeds kleiner lijkt te worden, we steeds makkelijker naar iedere uithoek van de wereld kunnen reizen en we via het internet goederen van over de hele wereld naar ons huis kunnen laten sturen, is het een kleine moeite om daar gebruik van te maken. En dat doen we dan ook massaal. We bestellen net zo makkelijk iets in Nederland als dat we dat in China of in welk ander land dan ook doen. Maar is alles wat je van ver haalt ook meteen beter?

Niet altijd beter, wel weer eens wat anders

Om meteen maar een aanname uit de weg te ruimen: nee, lang niet alles wat je van ver haalt is ook meteen beter. Iedereen die wel eens iets uit China heeft laten komen kan dat beamen. De kwaliteit kan best tegenvallen.

De reden waarom we het toch leuk vinden om dingen van buiten ons eigen land, of een regio die we aardig kennen, te proberen, is omdat we nu eenmaal dol zijn op nieuwe dingen. Producten ontdekken die we nog niet kennen, die we nog niet eerder geprobeerd hebben. Dat herken je zelf vast ook wel. Waar boodschappen doen in Nederland voor bijna niemand een favoriet klusje is, is dat in het buitenland een heel ander verhaal. Hier zie je opeens allerlei spullen in de schappen staan die je nog niet kende, en dat maakt het een stuk leuker.

Hoe zit dat met wijn?

Hoe zit dat met wijn

Deze lijn kun je eigenlijk goed doortrekken naar wijn. Ook hier geldt dat wijnen die van ver komen zeker niet altijd beter zijn dan wijnen die uit gebieden dichter bij huis komen. Franse wijnen en ook Spaanse en Italiaanse zijn erg goed van kwaliteit. Geen reden dus om het verder van huis te zoeken, zou je zeggen. Toch vinden we het ook leuk om bijvoorbeeld eens een Chileense wijn te kopen. Deze is niet per se beter, maar wel anders. Door het andere klimaat waar de druiven in groeien, de net wat andere manier van werken van de wijnboeren, heeft de wijn een andere smaak. En die willen we graag ontdekken!

Door verschillende soorten wijn te drinken kun je als het ware een ontdekkingsreis over de wereld maken. Je kunt Californische wijn kopen, die komt van behoorlijk ver, en deze eens vergelijken met een soortgelijke wijn uit Frankrijk. Welke verschillen proef je? Op deze manier ontdek je nog eens wat nieuwe smaken, smaken van over de hele wereld.

«

»

Close