TOP
Speelgoed opbergen in de kinderkamer? 5x handige tips!
Interieur Kids

Speelgoed opbergen in de kinderkamer? 5x handige tips!

Als je kinderen hebt, weet je vast als geen ander dat de kinderkamer soms best een rommeltje kan worden. Speelgoed dat overal rondslingert, waardoor jij en je partner misschien niet optimaal van de kinderkamer kunnen genieten. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om het speelgoed dat je hebt goed op te bergen in de kinderkamer. Zo zorg je voor veel minder rommel en kun je het netjes houden. Hoe je speelgoed goed kunt opbergen in de kinderkamer? Wij geven je wat handige tips!

Zet een grote kast neer

Wil je veel speelgoed kwijtkunnen in de kinderkamer? Dan kan het een goede mogelijkheid zijn om een grote kast neer te zetten. Dit is namelijk zeer geschikt om speelgoed op te bergen. Probeer er wel voor te zorgen dat je een lage, brede kast neerzet. Op deze manier kan jouw kind wel zelf nog gemakkelijk het speelgoed pakken. Ben je nog op zoek naar leuk kinderspeelgoed? Dan kun je zeker eens een kijkje nemen bij vertbaudet.

Opbergmanden

Geen rondslingerend speelgoed meer hebben in de kinderkamer? Dan zou je er ook over na kunnen denken om hier opbergmanden neer te zetten. Opbergmanden zijn er in allerlei formaten, waardoor je zelf kunt bepalen wat je handig vindt. Bovendien kun je door opbergmanden te gebruiken ook speelgoed ordenen, waardoor het voor je kind makkelijker is om te vinden.

Opbergbakken

Niet alleen opbergmanden zijn handig, je kunt ook denken aan opbergbakken. Zeker als jouw kind flink wat speelgoed heeft, kan dit nuttig zijn om te hebben. Je kunt bij opbergbakken denken aan bijvoorbeeld doorzichtige en ondoorzichtige varianten. Bij een doorzichtige opbergbak is het mogelijk om eenvoudig het speelgoed te zien, omdat je direct ziet wat er in de bak zit. Wel kan dit een wat rommelige uitstraling geven. Als je dit wilt voorkomen, kun je misschien beter kiezen voor een ondoorzichtige opbergbak. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat de opbergbakken gemakkelijk op te stapelen zijn. Zo ziet het er niet rommelig uit.

Maak een hele aparte hoek

Maak een hele aparte hoek

In de kinderkamer ligt misschien veel klein speelgoed dat je gemakkelijk op kunt bergen, maar met groter speelgoed wordt dit een ander verhaal. Denk hierbij aan poppenhuizen, zeer grote blokken of bijvoorbeeld aan grote knuffels. Je zou er daarom ook voor kunnen kiezen om een aparte hoek te maken waar je groot speelgoed neerzet. Zorg er dan wel voor dat je deze hoek netjes indeelt, zodat de kamer er niet meteen druk en rommelig uitziet. 

Een speelgoed tafel plaatsen

Als je nog geen speelgoedtafel in de kinderkamer hebt staan, kan het zeker een idee zijn om deze te kopen. Niet alleen is zo’n tafel ideaal om met speelgoed te kunnen spelen, het heeft ook een praktische kant. Je kunt namelijk ook speelgoed opbergen in zo’n speelgoedtafel. Als je deze nog niet hebt, is het dus zeker iets om over na te denken. 

Ben jij die rommel in de kinderkamer zat? Dan is het dus zeker goed om hier iets aan te doen. Deze tips hierboven kunnen je erbij helpen om de kinderkamer netjes te houden, zonder dat er overal speelgoed rondslingert. Zo kunnen jullie beter van de mooie kinderkamer genieten!

«

»

Close