TOP
Welke verbouwingen zijn het meest populair bij een verhuizing
DIY

Welke verbouwingen zijn het meest populair bij een verhuizing?

Wanneer je net een nieuw huis heb gekocht is de kans groot dat je een andere smaak hebt dan de vorige bewoners. Het kan ook zomaar zijn dat je er bewust voor hebt gekozen om een klushuis op te pakken of eentje die wat meer gedateerd is. Dan ontkom je natuurlijk niet aan verbouwen! Maar wat zien we nu het meest gebeuren als mensen gaan verhuizen? We vertellen je er graag veel meer over!

De keuken

Wist je dat de keuken een van de meest populaire verbouwingen is? Vaak worden huizen verkocht met een keuken van meer dan 10 jaar oud. Als bewoner is dit vaak niet heel oud, want een keuken is vrij prijzig, en je gaat niet om de 3 jaar van keuken wisselen. Daarom wil je er als bewoner vaak zo lang als mogelijk mee doen. En als jij dan net zo’n huis hebt gekocht is de kans groot dat er regelmatig apparaten kapot gaan na die lange periode. Mits je er dus budget voor hebt kan je er voor kiezen om de keuken helemaal om te gooien en er een volledig nieuwe keuken van te maken. Een kookeiland is vervolgens een van de populairste wijzigingen.

De badkamer

Naast de keuken zien we dat de badkamer ook vaak tegelijkertijd wordt opgepakt. Ook zien we dat stelletjes er voor kiezen om juist één van de twee op te pakken. En dan ligt de voorkeur vaak eerst bij de badkamer. Dit komt doordat de troep van de verbouwing hiervan vaak door heel het huis gaat. Bij een keuken is dit vaak minder het geval doordat dit op de begane grond is.

Een badkamer wordt vaak standaard opgeleverd vanuit de bouw. Als je een nieuwer huis koopt zien we vaak dat er een standaard badkamer in zit omdat de bewoners gekozen hadden voor een wat simpelere badkamer vanwege de kosten. De bouw van een nieuw huis is vaak al duur zat.

Aanbouw

Aanbouw

Daarnaast zien we ook vaak dat er meer of minder kamers worden gecreëerd. Er worden muren toegevoegd op bijvoorbeeld de zolder of juist gesloopt. Dit hangt vaak enorm af van de gezinssamenstelling.

Maar veel vaker zien we dat er gekozen wordt voor een aanbouw omdat je heer vele vierkante meters mee kan pakken. Je tuin wordt er wel kleiner op maar je woonoppervlakte een stuk groter. Ideaal dus als je meer ruimte in je leefruimte wilt hebben.

Op de koffie of thee?

Wil je mensen nu uitnodigen om op de koffie of thee te gaan bij jou na de verbouwing en uiteindelijke verhuizing? Dan kan ik je aanraden om voor de lekkerste kopjes thee te kiezen voor Matcha thee. Dit is namelijk gezonde groene thee uit Japan. Ik ga hier niet te veel meer over zeggen maar ik hoop dat je wat met mijn tip doet!

«

»

Close