TOP
Corona Thuis / Lifestyle

Een inspirerende werkkamer | zo doe je dat

Nog steeds zijn er heel veel mensen die thuis werken. Sterker nog: veel mensen hebben er voor gekozen om definitief thuis te werken. Een deel van de week of juist de hele week. Het kan heel fijn zijn om thuis te werken, als de omgeving goed is ingesteld op jou. Je werkplek, maar ook je thuissituatie moeten meewerken. Een drietal kinderen om je heen terwijl je een zoom call probeert te houden, is natuurlijk niet handig. Zorg er dus voor dat het rustig is. Dat je tijd en ruimte hebt om fijn te werken. Maar ook de inrichting van je werkplek is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat die ook optimaal is voor een dag thuis werken?

Licht

Licht is een heel belangrijk iets als je een goed ingerichte werkplek wilt hebben. Een duffe donkere ruimte geeft je namelijk geen motivatie om lekker aan het werk te gaan. Licht is dus essentieel. Lichte muren, lichte meubels, een goede lamp, maar ook zeker (als het kan) natuurlijk licht. Laat de zon maar in de kamer schijnen. De warmte is ook meteen lekker! Zorg er wel voor dat het licht van de lamp of de zon niet direct op je scherm valt, want dan kun je weinig zien. Fijn werken zit er dan niet in.

Rust en ruimte

Het is heel belangrijk om een rustige omgeving te hebben. Geen schreeuwende kinderen dus, maar ook geen bergen papieren en andere rommeltjes en prullen die in de weg liggen. Een rommelige kamer zorgt er namelijk alleen maar voor dat je ook onrustig en rommelig bent in je hoofd. Goed werken is dan moeilijk. Ruim de kamer goed op en zorg voor voldoende bergruimte voor al je dossiers, paperassen en andere spullen. Een lege, rustige en lichte kamer dus! Ladekasten, manden en dozen kunnen zowel handig zijn voor het opruimen, maar staan ook nog eens mooi qua aankleding van je kamer!

Inspirerend

Dit is er eentje die we vaak vergeten. Je werkkamer inspirerend maken. Zorg ervoor dat je er graag zit. Dat je blij wordt van je werkkamer. Daarvan raak je gemotiveerd. Maar als je werkkamer ook echt leuk is aangekleed met details die bij jou passen, kan het ook inspireren en je creativiteit naar boven halen. Ideaal om nieuwe dingen te bedenken, betere oplossingen voor problemen te vinden en om over het algemeen een fijner humeur te hebben tijdens je werk.

To do or not to do

Wist je dat het voor veel mensen echt heel fijn is om een lijstje bij te houden van alle taken die op een dag gedaan moeten worden? Het geeft namelijk rust in je hoofd om alle taken op te schrijven. Een leeg hoofd, klaar om te werken. Daarnaast geeft het overzicht en is het heerlijk om te zien hoe ver je bent in de dag. Streep de taken af die klaar zijn. Heerlijk toch? Dat geeft voldoening. En vergeet dat schouderklopje niet hè, na het afronden van een taak. Extra motivatie nodig? Bedenk dan kleine beloningen voor elke gedane taak. Een snoepje, fruit, een lekker drankje, of een korte pauze om bij te komen. En drink voldoende water. Want water, daar wordt je brein blij van!

Hoe zorg jij ervoor dat je fijn thuis kunt werken? Doe je dat in een werkkamertje of liever toch in de huiskamer? Kan jij je thuis goed richten op je werk of heb je er moeite mee?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close